Categorieën
Blog Various

Photo Challenge deel 3

Als fotograaf wil ik graag nieuwe inzichten en technieken gebruiken om de beelden die ik maak net dat beetje extra te geven. Om te zorgen dat ik nieuwe dingen moet proberen, heb ik mezelf dit jaar uitgedaagd met een Photo Challenge. Iedere week ga ik een foto maken met een bepaald thema. Dit kan een kleur zijn, een specifiek object maar soms ook een bepaalde hoek. Iedere week is dus een verrassing!

52 foto’s in 1 bericht leek me een beetje onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. Hier vind je deel 1deel 2, deel 4 en onderstaand deel 3.

Week 26: Silhouette. Ik zat nog midden in de zonsondergangen en heb daar toen ook een silhouette shot gemaakt. Ik had weer een over de top bui tijdens de nabewerking en dat is goed terug te zien.

Week 27: Black & White. Ik wilde al een tijdje oefenen met dodge & burn, op dit klassieke portret heb ik dit kunnen doen.

Week 28: Pattern. Bij dit thema moest ik gelijk denken aan light-shapers waarmee je het licht zo manipuleert dat het lijkt dat je op een totaal andere locatie bent. Voor deze foto’s heb ik jaloezieën uit een stuk karton gesneden.

Week 30: Green. Dit kon niet anders worden dan de wicked witch of the west! In photoshop heb ik mijzelf zodanig bewerkt dat ik groen werd met rood haar.

Week 31: Something Funny. Ik had geluk dat ik toch wat achter liep met de challenge, op Lowlands kon ik er namelijk zeker van zijn we iets tegen te komen.

Week 32: Books. Als ik iets heerlijk vind, dan is het een goed boek lezen en mijzelf volledig onder te dompelen in een andere wereld. Ik wilde in deze foto dan ook mijn liefde voor boeken laten zien. Lekker simpel en clean.

Week 33: Water. Met vrienden was ik een weekend op Terschelling, daar was natuurlijk meer dan genoeg water!

Week 34: Trees. Bomen blijven altijd een interessant onderwerpen. Er zijn zoveel vormen en kleuren, ook blijven ze veranderlijk in de seizoenen. Op het moment is het toevallig ook appelseizoen in onze tuin, dit leek me dus ook het perfecte onderwerp.

Week 35: My biggest fear. Al een paar weken hangt een gigantische kruisspin rond op onze veranda. Ik vind dit helemaal niks dus vraag ook aan mij verloofde hier iets aan te doen. Het antwoord was: Ik heb hem Frank genoemd. Dus heb ik met knikkende knieën net een foto van Frank gemaakt. Brrrr….

Week 36: Vintage. Aangezien al mijn dagen een vintage tintje hebben wilde ik graag iets bijzonders uitzoeken. Hoe leuk om de meest bekende poster van Rosie the Riveter na te maken!

Week 37: Glass. Glas gebruik ik bij fotograferen vaak voor de reflectie of de lichtinval en op internet zie je de meest creatieve ideeën, maar als hoofdonderwerp had ik glas nog nooit gebruikt. Dat werd dus mijn doel en daar ontstond dit strakke beeld uit.

Week 38: Landscape. Voor dit onderwerp heb ik een van mijn favoriete plekken weer eens bezocht in ons Dorpsbos.

Week 39: Favourite outfit. Eerst dacht ik, wat is mijn leukste jurkje etc. Maar toen dacht ik in welke outfit heb ik de leukste dingen mee gemaakt. Welke outfit is nu eigenlijk heel bijzonder? Toen was de koppeling met mijn Scoutfit snel gemaakt. Als ik deze blouse aantrek weet ik zeker dat het een dag/avond/weekend/week vol verassingen wordt en ik de meest buitengewone dingen ga beleven. Dat kan een tof kamp zijn, maar ook zoiets indrukwekkends als een dodenherdenking op 4 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.