Categorieën
Blog

Review van een fotoboek van Saal

Een tijdje geleden mocht ik een wanddecoratie van Saal testen, dit keer was het de beurt aan een fotoboek van Saal.

Zoals bij de meeste fotoboeken moet je een speciale software downloaden op het boek te kunnen maken. Deze was makkelijk en snel te downloaden en installeren.

Je kiest eerst het product dat je wilt maken. Er zijn diverse opties is bijvoorbeeld het formaat en de kaft, deze kan je zo simpel of luxe maken als dat je zelf wilt. Aangezien ik een portfolio in dit fotoboek wil presenteren koos ik voor een fotoboek met een stevige kaft en een afbeelding op de kaft.

Fotoboek

Fotoboek

De software werkt gemakkelijk en intuïtief bij het indelen van de bladzijden. Zoals vaker kom ik erachter te weinig pagina’s te hebben, maar deze voeg je zeer gemakkelijk toe. Eenmaal en aantal uren achter de computer gespendeerd heb ik de file aan Saal gestuurd en is het wachten op de levering.

Het boek werd binnen enkele dagen geleverd en zat weer in een stevige verpakking, net als toen de wanddecoratie.

De kaft ziet er stevig uit en de afbeelding is strak en vol van kleur gedrukt. Ik heb gekozen voor een glanzende laag, omdat mijn boek van hand tot hand zal gaan. Dan moet hij weerbaar zijn en het leek me ook prettig om hem voorzichtig schoon te kunnen houden.

Toen ik het boek opensloeg wachtte mij een verassing. Bij boeken van Abelli en de Hema zitten vaak een soort dikke magazine-achtige pagina’s, in dit boek zit dik fotopapier met een prachtige glans. Het boek slaat daadwerkelijk plat open en ieder detail zie ik terug. Zelfs mijn oude opvouwbare beautydish in de ogen van mijn model.

Ik ben heel eerlijk gezegd overdonderd door de kwaliteit van dit fotoboek en vind het boek gemaakt van perfect materiaal om mijn portfolio “analoog” mee te kunnen laten zien. De eerst volgende keer dat ik een fotoboek nodig heb van hoge kwaliteit weet ik wat ik wil, een fotoboek van Saal.

Meer fotoboek reviews lezen? Check hier ook een review van een fotoboek van Fotofabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.