Categorieën
City & Architecture Slider

Workshop nachtfotografie

Afgelopen woensdag ben ik in Amsterdam geweest voor een workshop nachtfotografie van Gerrit de Groot. Het Light Festival bood bijzondere onderwerpen, al is de stad sowieso fotogeniek.

Categorieën
City & Architecture

Tsjechië en haar architectuur

Tijdens mijn rondreis in Tsjechië kon ik het niet laten om veel foto’s te maken van alles wat daar zo ontzettend anders is. De architectuur van zo ongeveer alle gebouwen is totaal anders dan dat van ons in Nederland. Ons platte moderne land achter me gelaten kon ik genieten van een klassiekere omgeving en dat klassieke vind ik eigenlijk heel mooi. Er is geen welstandscommissie die klaagt dat je stucwerk van je huis af bladdert en als je verf er meer af dan op hangt klaagt niemand daarover. Ondanks dat soms het onderhoud achterstallig kan zijn staat ambacht en handwerk hoog in het vaandel en dat zie je zelfs bij de bierfabriek Pilsner Urquell terug.

Categorieën
City & Architecture

Dansende huizen Praag

Praag staat bol van oude gebouwen, bruggen, kathedralen en nog veel meer. Eén van de meer moderne bekende gebouwen is de “Dansende huizen”. Dit gebouw is op zo’n manier gebouwd, dat het wel lijkt te dansen. ’s avonds liep ik hier langs en heb het gebouw met lange sluitertijd vast gelegd, hierdoor vormen de auto’s lichtstrepen.

Categorieën
City & Architecture

Dom toren

De Dom toren te Utrecht, ’s avonds is deze prachtig verlicht.