Categorieën
Blog

Wanddecoratie GalleryPrint

De tijd van foto’s in een simpel fotolijstje lijkt wel voorbij. We willen onze foto’s als heuse wanddecoratie! Dit is eigenlijk ook logisch, aangezien er tegenwoordig heel veel mogelijk is. Foto’s op hout, GalleryPrint, Fine art papier, etc. kortom de keuze is reuze. Maar hoe kies je wat bij je past?

Als fotograaf vind ik het belangrijk om te weten bij welk beeld welke soort afdruk past, op die manier kan ik mijn klanten namelijk ook adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ik was dan ook blij verrast toen ik het bericht kreeg van Saal om een review te schrijven over de wanddecoratie die zij aanbieden. Na het bestuderen van het assortiment viel mijn keuze op de Galleryprint. Het aanbod Fine Art papier is bij mijn eigen leverancier namelijk groter en ik wil meer dan het standaard canvasje.

Saal beloofde volgens de website: Uw afbeelding word direct op het acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect. Door middel van onze hoogwaardige 6-kleuren-UV-directdruk, inclusief lightkleuren kunnen wij u de hoogst mogelijke resolutie met maximale scherpte garanderen. Met uw lievelingsfoto als GalleryPrint verandert u elke ruimte in een galerie.

Pakket van Saal

Pakket van Saal

Dit leek me perfect om eens uit te testen met een foto van een bos met mist. Op mijn scherm lijkt het namelijk alsof je het bos zo in kan lopen. Zou dit bij de GalleryPrint ook zo zijn?

Al binnen een week na mijn bestelling (dit doe je met een gemakkelijke software, te downloaded vanaf de website) ontving ik het pakket. Wat mij direct opviel, was dat het enorm goed ingepakt was. Het pakket bestond uit een grote enveloppe van stevig karton. Daarna kwam een een dikke laag sealfolie, 2 lagen karton plus een laagje schuim aan de voorkant en uiteindelijk ook nog een beschermlaag direct op het acrylglas. De print kon onderweg dus met geen mogelijkheid beschadigd raken.

Van de afdruk zelf was ik direct onder de indruk. Ieder detail van de foto vond ik terug in de print en ook de kleuren klopte exact zoals ik ze bedoeld had en op mijn gekalibreerde scherm zie. Het Acrylglas doet niet aan als kunststof en heeft een glans nog mooier dan glas. Ik heb namelijk wel eens afdrukken gezien waarbij je ziet dat het plastic is en dit doet dan goedkoop aan en maakt de foto vlak.

Ik ben enorm tevreden met deze print en ik zal de GaleryPrint zeker nog eens bestellen. Fine Art papier en Liquid Gloss schrikken sommige klanten af door de prijs. De GaleryPrint van Saal vind ik dan zeker een betaalbare oplossing voor klanten die toch graag iets moois aan de muur willen hebben. En zal ik hen dus ook vol vertrouwen durven te adviseren.

Saal GalleryPrint

Saal GalleryPrint

In de onderstaande foto kan je de glans beter zien, maar je bent natuurlijk ook welkom om deze persoonlijk een keer te komen bekijken.

Saal GalleryPrint glans

Saal GalleryPrint glans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.