Categorieën
Blog Various

Photo Challenge deel 4


Warning: Undefined array key 3 in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554

Warning: Attempt to read property "ratio" on null in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554

Als fotograaf wil ik graag nieuwe inzichten en technieken gebruiken om de beelden die ik maak net dat beetje extra te geven. Om te zorgen dat ik nieuwe dingen moet proberen, heb ik mezelf dit jaar uitgedaagd met een Photo Challenge. Iedere week ga ik een foto maken met een bepaald thema. Dit kan een kleur zijn, een specifiek object maar soms ook een bepaalde hoek. Iedere week is dus een verrassing!

52 foto’s in 1 bericht leek me onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. Hier vind je deel 1deel 2deel 3 en onderstaand deel 4.

Week 40: On the shelf. Hiervoor heb ik mijn meest favoriete plank in huis gepakt. Al was het wel lastig kiezen tussen de boeken en LP’s.

Week 41: Street. Hier in Dronten zijn de straten niet wat ik zoek in een foto. Ik heb liever oudere straten met kuilen in de weg en smalle panden aan weerszijde. Daarom heb ik een foto gepakt van een straat die voor mij heel bijzonder is. Deze week dus eigenlijk stiekem een herbewerking van een straatje in Praag.

Week 42: Orange. Als je om je heen kijkt zie je niet anders, hoe mooi is de natuur in de herfst? Ik zeg prachtig!

Week 43: Self Portrait. Meestal ga ik met de afstandsbediening aan de gang bij een zelfportret, maar dit keer had ik een charmante assistent. Wel heb ik zelf de instellingen en de nabewerking gedaan natuurlijk ;)

Week 44: Yellow. Als er een kleur bestaat waar ik niks mee heb is het geel. Ik heb verschillende settings geprobeerd, maar de kleur wilde niet werken voor me. Op de rand van de creatieve afgrond bedacht ik me toen de vergeelde foto, kijk daar kan ik wel wat mee!

Week 45: Black/White/Red. Als iets cliché en verschrikkelijk is, moet dit het wel zijn. Ik heb het naar mijn hand gezet, maar ik denk niet dat ik dit ooit voor een opdracht zou doen ^^

Week 46: Smile. “A smile is the best makeup a girl could wear” aldus Marilyn Monroe. En dit is simpelweg waar, niks is mooier dan een gemeende lach. (Deze foto heb ik op Fotografie in beeld gemaakt bij de workshop van Hans van Eijsden. Model: Sannaz Moghaddam)

Week 47: Movement. Bij dit thema dacht ik direct aan de dansende huizen in Praag, met een lange sluitertijd de beweging laten zien. Daarom wilde ik juist iets anders doen, ik heb daarom de beweging bevroren.

Week 48: Chocolate. Het is kerst en een klein beetje koud buiten. De keuze was snel gemaakt. En wat jammer dat het ook opgedronken moest worden ;) (week 48 omdat dit een kleine inhaalslag is)

Week 49 Sensual: De laatste keer dat ik enigszins sensueel een camera in probeerde te loeren werd ik uitgelachen door zowel mijn verloofd als een vriend van ons. Dit thema heb ik daarom omgegooid naar Pin-up en dan een versie die wel bij mij past.

Week 50 Balloon: Ik heb een ballon opgeblazen en gedacht ik zie wel. Met ballon en al naar buiten en vond daar een fel winterzonnetje direct in mijn oog. De ballon voor de zon gehouden en dat was hem, binnen 2 minuten weer binnen met een gave plaat. Zo simpel kan het heel soms zijn :)

Week 51 HDR: In Amsterdam heb ik een workshop van Gerrit de Groot bij mogen wonen. Daar heb ik onder andere deze foto gemaakt.

Week 52 Couples: Ik moest toch nog op de foto met mijn wederhelft, dus dit was een simpele afronding van deze challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.