Categorieën
Blog Various

Photo Challenge part 2

Als fotograaf wil ik graag nieuwe inzichten en technieken gebruiken om de beelden die ik maak net dat beetje extra te geven. Om te zorgen dat ik nieuwe dingen moet proberen heb ik mezelf dit jaar uitgedaagd met een Photo Challenge. Iedere week ga ik een foto maken met een bepaald thema. Dit kan een kleur zijn, een specifiek object maar soms ook een bepaalde hoek. Iedere week is dus een verrassing!

52 foto’s in 1 bericht leek me een beetje onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. 52 foto’s in 1 bericht leek me een beetje onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. Hier vind je deel 1deel 3, deel 4 en onderstaand deel 2.

Week 13: You with 13 other things. Deze vond ik enorm lastig, welke 13 dingen moest ik nu in hemelsnaam kiezen. Na de Flower Beard had ik nog een mooi boeket staan, dus het leek me mooi daar iets mee te doen. Ik krijg namelijk niet vaak bloemen en het schiet dit jaar buiten ook nog niet op, dus ben dan heel blij al met een paar simpele bloemen van de supermarkt. Het zijn er wel meer dan 13 bedenk ik me…

Week 14: Flare. Met een mooie zondag als waarop ik deze foto maakte was deze niet heel moeilijk. De Lente begint eindelijk en ik geniet ervan.

Week 15: Hands. Na twee hele blije foto’s was het tijd voor iets anders. Ik wilde al heel lang iets bloederigs doen, dus bij deze .

Week 16: Animal. Aangezien ik twee wilde tijgers thuis heb rondlopen was het idee er al snel. Nu ze nog voor de lens krijgen, dat is wat minder gemakkelijk. Dus ik heb gewacht tot ze gingen slapen :)

Week 17: Technology. Bij dit thema was mijn eerste reactie de irritatie die mensen tegenwoordig opwekken met de vastgegroeide smartphones en tablets. Zelf vind ik het super wat dit soort apparaten voor je kunnen doen, maar soms is het ook heerlijk om ze even opzij te leggen en naar buiten te gaan. Dat gevoel wilde ik uitstralen met deze foto.

Week 18: Long Exposure. Bij lange sluitertijden denk ik al snel aan de avond, maar op de zonnige dagen die we momenteel hebben moest er iets anders gebeuren. Voor dit thema heb ik een pinhole ‘lens’ opgegraven. Een Pinhole camera is een camera zonder lens. In plaats van een lens wordt een klein gaatje gebruikt. De scherpte hangt af van de grootte van het gaatje en van de afstand tussen het gaatje en de film, of in dit geval de sensor van mijn camera.

Week 19: Shoes. Het paar schoenen dat het moest worden was ik al snel uit, alleen het concept duurde langer. Ik zat met de kleur paars in mijn hoofd dus ben met een gel en een plantenspuit aan de gang gegaan (ik moet echt eens een rookmachine). Het effect heb ik in de nabewerking 100x versterkt en toen uiteindelijk dit plaatje eruit rollen. Weer even iets heel anders.

Week 20: Bokeh. Bokeh gaat over het onscherpe deel van een foto, het woord is afgeleid van het Japanse woord Boke dat onscherpte betekend. Een wazige achtergrond is nog geen bokeh, het doel is het creëren van kleine licht bolletjes in de achtergrond. Je kan zelf ook adapters maken om bijvoorbeeld hartjes te krijgen. Maar aangezien deze roos al zo mooi was heb ik het simpel gehouden.

Week 21: Pink. Als ik ergens een hekel aan heb is het de kleur roze. Ik denk dat ik als klein meisje een te grote overdosis heb gekregen of zoiets. Dus ik heb een van mijn andere lievelingskleuren gepakt, zwart.

Week 22: Flower. Als er iets is waar ik van houd zijn het bloemen! Ik had nog een paar foto’s raw op mijn computer die er nu om vroegen erbij gepakt te worden. Er hoefde weinig aan te gebeuren, omdat deze bloem van zichzelf al zo ontzettend tof is.

Week 23: Close-up. Vorige week had ik per ongeluk al een close-up, dus tijd voor iets anders. Deze keer heb ik mijn Lensbaby Muse erbij gepakt.

Week 24: Sunset. Via Google Maps een plek gezocht waar de zonsondergang goed te zien zou zijn en daar op tijd heen gegaan om de plek te verkennen. Uiteindelijk verdween de zon helaas in het wolkendek, gelukkig had ik toen deze al geschoten.

Week 25: Someone you love. Tijdens de zonsondergang shoot was iemand mee die ik wel aardig vind dus die heb ik toen direct maar op de kiek gezet. Deze keer heb ik vooral op de nabewerking gezeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.