Categorieën
Blog Various

Photo Challenge part 1


Warning: Undefined array key 3 in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554

Warning: Attempt to read property "ratio" on null in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 554

Warning: Undefined array key 3 in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 563

Warning: Attempt to read property "ratio" on null in /home/jennifer/www/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 563

Als fotograaf wil ik graag nieuwe inzichten en technieken gebruiken om de beelden die ik maak net dat beetje extra te geven. Om te zorgen dat ik nieuwe dingen moet proberen heb ik mezelf dit jaar uitgedaagd met een Photo Challenge. Iedere week ga ik een foto maken met een bepaald thema. Dit kan een kleur zijn, een specifiek object maar soms ook een bepaalde hoek. Iedere week is dus een verrassing!

52 foto’s in 1 bericht leek me een beetje onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. 52 foto’s in 1 bericht leek me een beetje onoverzichtelijk, dus ik splits de challenge in 3 maanden per bericht. Hier vind je deel 2deel 3, deel 4 en onderstaand deel 1.

Week 1: Self portrait. Ik bezat mijn Sony A99 net 1 dag en toen bleek de afstandsbediening die ik heb voor mijn A58 niet compatible. Met veel @#%%^! heb ik deze foto toch nog voor elkaar gekregen.

Week 2: Clouds. Heb ik een thema als deze is het de hele week saai grijs buiten. Op de dag dat ik deze foto’s maakte was het gelukkig wat stormachtig waardoor de lucht met een stukje extra contrast toch interessant in beeld kon worden gebracht.

Week 3: The Color Red. Ik had grootse ideeën met bloed en gore, maar heb besloten daar nog even op verder te broeden voor een andere fotoserie. Uiteindelijk kwam ik op dit fancy portret met een klein beetje rood.

Week 4: High Vantage Point. Als iemand met mega diepte vrees was het lastig om iets te bedenken. Uiteindelijk heb ik mijn camera op een statief een paar meter de lucht in gehesen met een paraplu er bovenop. Ik wilde al heel lang mijn liefde voor regen en petrichor in beeld brengen, dat was een mooie combinatie met dit thema.

Week 5: Fruit. Dit was een goede reden om me in te leven in het fenomeen food-blogger. Die mensen eten volgens mij altijd koud eten. Het is namelijk best lastig om eten smakelijk op de foto te zetten.

Week 6: Low perspective. Bij dit onderwerp dacht ik direct aan de Tiny Planets die ik wel eens op internet heb gezien. Heldhaftig ging ik met een panorama uit Praag aan de slag. Eenmaal alle bewerkingen voltooit kwam ik erachter dat deze panorama geen laag perspectief had en ik daardoor een geheel ander effect kreeg. Ik twijfelde of ik nog snel iets anders moest fixen, maar nee… in een creatief proces begin je wel vaker ergens om heel ergens anders te eindigen.

Week 7: Eyes. Ik vind het erg moeilijk om alleen met ogen een interessant beeld te creëren, daarom was juist dat de uitdaging.

Week 8: Bad Habit. Als niet roker en niet enorm veel drinker moest ik toch even wat verder zoeken naar een Bad Habit, maar dan toch ook niet heel ver. Veel dagen denk ik namelijk: ik ga gezond eten en misschien een beetje afvallen…. oehhh wat zie ik daar in de keuken?! *squirl* Oftewel lekker eten is mijn Kryptonite. Vandaar deze prachtige foto van mijzelf die een heerlijk blueberry-muffin aanvalt.

Week 9: Childhood Memory. Na diep nadenken belandde ik bij bellenblaas! Heel leuk maar voor een interessante foto nog niet genoeg. Daarom heb ik gebruik gemaakt van mij Holga-lens voor het echte ouderwetsche gevoel.

Week 10: Faceless portrait. Ik had 10 verschillende dingen voor mijn hoofd kunnen houden, maar ik kon er niet uitkomen wat. Dus dan maar een post apocalyptisch portret van de achterkant. Ik heb misschien iets te veel Walking Dead gekeken bedenk ik me nu.

Week 11: Something Old. Lang geleden heb ik een horloge van mijn overgrootmoeder geërfd en sinds een paar jaar draag ik deze ook heel graag. Het horloge is zo’n prachtig exemplaar dat ik hier direct aan dacht. De ondergrond is een sjaal die mijn oma droeg toen zij 25 jaar getrouwd was. Allemaal ‘family heirlooms’ dus.

Week 12: Something New. Wat is er nu nieuwer dan al het moois dat in de Lente de grond uit komt?

Onderstaand vind je de foto’s die ik tot nu toe heb gemaakt voor deze uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.