Categorieën
Blog

Review FotoOpHout.nl

De tijd van een foto in een simpele lijst lijkt voorbij, we willen onze beelden als kunst aan de muur. En met het huidige aantal leveranciers in wanddecoratie is dit binnen handbereik. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, je kunt drukken op GalleryPrintFine art papier, Aluminium (als Zor-Alu), foto op hout etc. kortom de keuze is reuze. Maar hoe kies je wat bij je past?

Als fotograaf vind ik het belangrijk om te weten bij welk beeld welke soort afdruk past, op die manier kan ik mijn klanten namelijk ook adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Ik prijs mijzelf dan ook gelukkig met het feit dat ik vaak door producenten wordt benaderd om een product te testen. Dit keer mocht ik een foto op hout wandecoratie proberen.

De bestelprocedure is zeer makkelijk en werkt intuïtiever dan dat ik gewend ben bij andere leveranciers. Hier upload je namelijk eerst de foto en daarna maak je pas keuzes rondom de specificaties. Meestal is dit andersom. Wat me ook opviel waren de diverse soorten hout waar je uit kon kiezen, alle benoemde soorten hebben een duidelijk karakter die bij bepaalde beelden matchen.

Ik heb gekozen voor Ayoushout, dit omdat ik ging voor een beeld dat ik gemaakt heb op het strand op Key-West. Ayoushout kan ook buiten gehangen worden, dus ik kan hem nog onder de veranda hangen mocht ik dat ooit willen. Waar je wel op moet letten is dat bij Ayoushout de planken automatisch op verticaal staan, ik kwam hier eerlijk gezegd pas achter toen ik de wanddecoratie uitpakte. Ik spendeer gelukkig altijd aandacht aan recht lopende horizon, maar als ik bij deze specifieke foto de paal niet recht had gezet had dit vervelend uit kunnen pakken. Niks is vervelender als scheve lijnen in je beeld bij recht lopende planken. Omdat ik dit nu gelukkig wel had gedaan versterkte de naad midden op de paal mijn inziens het beeld, dat was deze keer dus een mooi verassing.

Foto op hout

Foto op hout

Ook prettig is de adviezen die je gaandeweg in het bestelproces tegen komt. Door een whitewash onderlaag toe te voegen zal je foto bijvoorbeeld sprekender uitpakken. Hier heb ik voor gekozen, maar je kunt het ook laten en het hout meer laten spreken. Ook kan je niet vergeten het ophangsysteem te bestellen.

Het bestelproces was snel doorlopen en de wanddecoratie was ook vlot in huis. Het werd verstuurd in een stevig karton met een beschermende laag om de decoratie heen. Hij kwam dus in perfecte staat bij mij thuis aan.

Wat direct opviel was dat het mooi glad hout is, door de whitewashlaag poppen de kleuren van het beeld van het hout af, je ziet een lichte nerf waardoor het duidelijk is dat het om natuurlijke materialen gaat, maar dit overheerst niet. Al met al ben ik zeer tevreden over hetgeen dat ik zag. Het enige minpunt vond ik dat je zelf het ophangsysteem nog moet bevestigen. Als je geen handige Harry bent kan je dit flink verpesten, waardoor je wandecoratie scheef komt te hangen.

Door de dikke planken aan de achterkant komt het hout verder van de muur dan andere wanddecoraties. Ik vind dit persoonlijk niet erg en bedacht dat je er eventueel zelfs een RGB LED-strip achter zou kunnen bevestigen voor een extra tof resultaat.

Mocht je niet houden van natuurproducten, maar meer van strak design? Dan zou je eens kunnen kijken naar een foto op forex. Deze zou ik persoonlijk graag ook eens testen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.