Categorie├źn
Blog

Review van Zor-Alu wanddecoratie

De tijd van een foto in een simpele lijst lijkt voorbij, we willen onze beelden als kunst aan de muur. En met het huidige aantal leveranciers in wanddecoratie is dit binnen handbereik. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, je kunt drukken op hout, GalleryPrintFine art papier, Aluminium (als Zor-Alu) etc. kortom de keuze is reuze. Maar hoe kies je wat bij je past?

Als fotograaf vind ik het belangrijk om te weten bij welk beeld welke soort afdruk past, op die manier kan ik mijn klanten namelijk ook adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Ik prijs mijzelf dan ook gelukkig met het feit dat ik vaak door producenten wordt benaderd om een product te testen. Dit keer mocht ik de Zor-Alu wandecoratie proberen.

Naast Aluminium biedt Zor ook afdrukken aan op plexiglas en Forex-PVC. Ik vind zelf aluminium een wat stoerdere uitstraling hebben en dit past het beste bij het door mij gekozen beeld. Ik heb namelijk deze keer een beeld gekozen waar ik als model op sta, dit beeld is gemaakt door Hans van Eijsden. (Dit is een meesterfotograaf die zijn eigen creativiteit combineert met het subliem begrijpen van licht en techniek om zo tot prachtige beelden te komen.) Dit beeld heb ik vooral gekozen omdat er in de donkere delen nog veel detail van de bijzondere vloer van Radio Kootwijk zichtbaar is en ik ben natuurlijk benieuwd of Zor dit ook weet te vertalen naar de afdruk.

Zor-Alu (Beeld: Hans van Eijsden)

Zor-Alu (Beeld: Hans van Eijsden)

Zor vertelt op de website dat het Zor-Alu extreem duurzaam en sterk is, maar toch nog licht. Dankzij de kwaliteit van de gebruikte materialen kunnen de beelden die geprint zijn op aluminium binnen en buiten worden geplaatst, de afdrukken zijn beschermt tegen water, roest, vervaging en verschillende weersomstandigheden. Hoe gaaf is dat?! Dit is een hele mooie oplossing voor de lelijke tuinbanners out there.

En maakt Zor het waar? De afdruk is inderdaad zo mooi als ik hoopte, in de donkere delen zie ik de details terug en in zijn geheel staat het beeld er zeer strak op. Het uploaden is simpel en de levering ontving ik binnen een week. Buiten heb ik hem nog niet kunnen testen op duurzaamheid, dit zou ik nog wel graag willen doen.

Het enige nadeel vind ik het gekozen ophangsysteem. Er is gekozen voor dubbelzijdig klevende strips die je bij het bestellen er apart bij kunt kopen. Voor behang lijkt me dit toch een risico als je de tape weer wilt verwijderen. Al staat er dat dit kan, durf ik dit zelf niet aan. Ook vind ik het persoonlijk mooier als een wanddecoratie iets naar voren komt, daarom bevestig ik zelf een U-profiel achter de afdruk om hem op die wijze op te hangen.

Zou ik alleen door het ophangsysteem een ander kiezen? Nee, absoluut niet. De prijzen die Zor hanteert zijn zodanig laag dat ik zelf best wat wil knutselen. En nogmaals, mijn mening over het ophangsysteem is persoonlijk. Misschien vind jij dit ophangsysteem wel helemaal prima.

De eindconclusie: Ik ben enorm verbaasd over de kwaliteit die wordt geleverd voor zo’n lage prijs. Je kunt zelfs een ICC profiel gebruiken waardoor het beeld er echt zo uit komt als op je scherm (mits gekalibreerd). En dat je de Zor-Alu ook buiten kunt hangen vind ik heel gaaf. Ik ben bang dat ik nog heel veel ga bestellen bij dit bedrijf, voor deze prijs kan je namelijk nog eens wisselen of wat nieuws proberen. Ik ben echt mega enthousiast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.