Categorie├źn
Blog

Review van een fotoboek van Fotofabriek.nl

Als fotograaf mag je soms producten testen, dit doe ik graag om zo mijn klanten beter te kunnen adviseren in het afdrukken van de gemaakt beelden. Onderstaand vind je deze keer een review van een fotoboek van Fotofabriek.nl.

Diepe kleuren fotoboek Fotofabriek.nl

Diepe kleuren fotoboek Fotofabriek.nl

Bij een fotoboek vind ik het prettig als de gedownloade software intuïtief werkt, want wie heeft er nu zin om een studie te doen op de software voor je kan beginnen? De software van Fotofabriek.nl werkte gelukkig gemakkelijk.

Ik heb gekozen voor een A4 boek met een harde kaft en omslagfoto, als extra opties heb ik gekozen voor een vlakliggende openslag. Als veel mensen in een boek bladeren, zoals bij een portfolio, dan is het prettig als het boek niet vanzelf dicht wil slaan.

Eenmaal het product gekozen ging ik aan de slag. Er waren veel sjablonen beschikbaar waardoor ik snel een leuke opmaak kon maken voor iedere pagina. Vooral voor de kaft vind ik de gekozen sjabloon een super oplossing, ik kon namelijk geen foto kiezen die mijn gehele werk in portretten kon uitdragen.

Na het afronden van het boek ging het uploaden snel en het boek was binnen een week bij mij in huis. Het boek was netjes ingepakt waardoor dit ook nog eens ongeschonden aankwam.

Bij het openslaan vind je een glad dik papier dat je doet denken aan een luxe glossy magazine. De kleuren zijn mooi vol en representatief naar wat ik thuis op mijn gekalibreerde scherm zie. De details zijn haarscherp, dit zie je bij voorbeeld goed in de details van dit colbert.

Het enige aandachtspunt voor fotoboeken van dit type is dat je de naad tussen de bladzijden ziet. Houd dit daarom in je achterhoofd als je pagina overschrijdende foto’s plaatst. Ik vind dit zelf niet altijd een probleem, maar het is goed je bewust te zijn van alle eigenschappen bij het kiezen van een boek en daardoor bewust te kiezen voor een bepaald product.

Mijn eindconclusie is dat je bij Fotofabriek.nl gemakkelijk zelf een fotoboek samenstelt en dat de prijs-kwaliteit verhouding meer dan prima is. Voor een alledaags fotoboek, voor bijvoorbeeld vakantiefoto’s, voldoet dit boek dan ook meer dan goed. Ik ben dan ook zeer tevreden en kijk er naar uit mijn portretten portfolio in dit boek te gaan presenteren.

Meer fotoboek reviews lezen? Check hier ook een review van een fotoboek van Saal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.