Categorie├źn
Blog

Review schoolplaat

De tijd van een foto in een simpele lijst lijkt voorbij, we willen onze beelden als kunst aan de muur. En met het huidige aantal leveranciers in wanddecoratie is dit binnen handbereik. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, je kunt drukken op hout, GalleryPrintFine art papier etc. kortom de keuze is reuze. Maar hoe kies je wat bij je past?

Als fotograaf vind ik het belangrijk om te weten bij welk beeld welke soort afdruk past, op die manier kan ik mijn klanten namelijk ook adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Ik prijs mijzelf dan ook gelukkig met het feit dat ik vaak door producenten wordt benaderd om een product te testen. Ik werd dit keer door Fotocadeau benaderd om enorm leuke wanddecoratie te testen.

Mensen van mijn leeftijd kennen ze wel van school, de schoolplaat. Hierbij denk je aan de grote kaarten bij aardrijkskunde, gedrukt op canvas met een lat aan de boven en onderkant. Tegenwoordig zie je in de klaslokalen posters of digi-borden, maar kan je wel je foto’s op deze manier afdrukken. Ik werd door Fotocadeau benaderd om een dergelijke wanddecoratie te testen.

Fotocadeau schoolplaat

De schoolplaat die ik mocht testen is 120 x 90 cm en ik kan je vertellen dat dit geen kleine jongen is.

De afdruk wordt netjes geleverd in een stevige doos. Hierin is hij opgerold en in de volledige lengte en breedte bedekt met bubbeltjetfolie. Hij komt daardoor netjes uit de verpakking. De paar kleine kreukels die ik zag, waren er na een dag hangen eruit. Door het zorgvuldige verpakken krijgen de latten geen kans om het canvas te beschadigen. Aan de achterkant van de poster is een extra touwtje toegevoegd, zo kan je het ophangsysteem indien gewenst in lengte aanpassen.

Ik vond het erg spannend zo’n grote wanddecoratie te testen, ik was namelijk bang dat in het formaat kwaliteit verloren zou gaan. Je ziet namelijk wel vaker grote banners waarop er met weinig dpi wordt gewerkt. Maar niet bij dit product! In de foto die ik heb gebruikt zit een bizarre scherpte diepte (f2.8) en die zie ik in de afdruk perfect terug.

Fotocadeau schoolplaat

Conclusie

De website is zeer gebruiksvriendelijk en de bestelling is gemakkelijk gedaan. De levering was bij mij binnen enkele werkdagen en het product wordt zorgvuldig verpakt. De afdruk is van hoge kwaliteit en voor de latten wordt mooi recht hout gebruikt. Het koord is stevig bevestigd en mooi van kleur. Al met al klopt het totaalplaatje en heb je een echte eyecatcher hangen. In mijn eigen industrieel ingerichte huis vind ik deze afdrukwijze vooral perfect passen. Ik zou deze schoolplaat zeker aanraden als foto kado voor jezelf of iemand anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.