Categorie├źn
Events Portraits

Overvliegen bij de Flevo-Scouts

Binnen Scouting zijn er veel tradities, zo ook overvliegen bij de Flevo-Scouts. Ieder jaar “vliegen” de leden van de ene speltak naar de volgende. Binnen Scouting heb je namelijk aan de hand van je leeftijd bijbehorende Speltakken. Als je een bepaalde leeftijd hebt ga je door naar de volgende.En dit wordt natuurlijk spectaculair aangepakt.

“Scouting, waarvan de leden ook wel scouts genoemd worden, is een door Robert Baden-Powell opgerichte internationale jeugdorganisatie. Voorheen werden de termen “padvinderij” en “verkennerij” gebruikt.

Wereldwijd is scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met in totaal zo’n 40 miljoen leden verdeeld over zo’n 160 landen.” (Bron: Wikipedia)

De Flevo-Scouts is de Scouting vereniging in Dronten. Bij de traditie overvliegen is het belangrijkste een schoon setje kleding, of een vuilniszak mee zodat je toch mee kan in de auto zonder de bekleding vies te maken. Er zijn namelijk twee garanties: 1) je wordt vies 2) het is heel erg leuk. Eigenlijk zou ik iedereen willen adviseren om het een keer gedaan te hebben. Want wanneer was voor jou de laatste keer dat je volledig doorweekt en onder de modder een parcours hebt afgelegd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.