Categorieën
Blog

Zakelijk portret, maar dan anders

Of je nu voor jezelf werkt of een baas hebt, vaak is er een moment dat er een foto nodig is. Die leuke vakantiefoto is net iets te informeel, tijd voor een zakelijk portret dus! Is het nu voor een smoelenboek, je toegangspasje of je LinkedIn profiel. Je ‘moet’ op de gevoelige plaat gezet worden. Uit ervaring weet ik dat op de foto ‘moeten’ vaak een ongemakkelijk moment wordt. Daarom probeer ik het moeten om te buigen naar mogen. En dat zie je terug op de plaat.

Bij mij kom je niet voor een standaard witte achtergrond te staan en is het *klik* en klaar. Zakelijk is namelijk geen synoniem voor saai.  Samen met het bedrijf of de ondernemer bespreek ik wat de wensen zijn. Daar vanuit bedenk ik een setting (of meerdere) die bij het bedrijf of de persoon past.

Een moet-fotoshoot is namelijk voor niemand leuk, ook niet voor de persoon zelf. Het eindresultaat reflecteert altijd hoe de sfeer was tijdens het fotomoment en niks is erger dan zo’n geforceerde lach waarbij je als een hert in de koplampen van een auto kijkt. Ik probeer er altijd een relaxte sfeer van te maken waarbij men zich op zijn/haar gemak voelt. Ik vertel tijdens het schieten wat ik ga doen, maar misschien nog belangrijker is dat je direct kan zien wat ik gedaan heb.

Bij zakelijke portretten neem ik namelijk mijn I-pad mee. Hier kan je direct op zien of er een mooie plaat tussen zit. De geportretteerde kan zelf aangeven wat hij/zij de mooiste foto vind via een 5 sterren rating systeem. En zit er nog niks tussen? Dan schieten we er gewoon nog een paar extra.

Op deze manier kan ik gemakkelijk zelfs een groot aantal mensen fotograferen, maar dan wel naar volle tevredenheid van de gefotografeerden zelf.

Onderstaand een aantal voorbeelden van zakelijke portretten die ik met veel plezier heb gemaakt.

(Wil je meer van je bedrijf in beeld? Check dan hier wat ik voor je kan betekenen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.