Categorieƫn
Portraits

Maleficent make-over voor Halloween

Mijzelf als Maleficent op de gevoelige plaat zetten, hoe heb ik dat nu weer bedacht? Als fotograaf probeer ik mezelf te ontwikkelen door eens in de zoveel tijd doelen te stellen. Deze doelen vorm ik vaak om naar een opdracht voor mijzelf. Begin dit jaar had ik bedacht dat ik een Halloween foto moest maken.

Als je mij volgt op mijn social media heb je deze foto’s vast al voorbij zien komen op mijn Facebookpagina. Maar ik bedacht me dat ik ze nog niet op mijn website had geplaatst en er wat over had geschreven. Aangezien het toch een aardig project was vond ik het tijd om dat alsnog te doen.

Ok, ik begon dus met die opdracht en toen? Ik was net begonnen aan een nieuwe baan de schatte in dat ik niet te veel tijd zou hebben. Op pinterest vond ik toen een makkelijke tutorial van een haarband met Maleficent horens. Aangezien ik die film fantastisch vond kon ik me hier wel in vinden en zo begon ik met knutselen. De horens bleken te groot en de haarband instabiel, al met al leek het nog nergens op. Ik verfde de boel bruin met zwart en het leek nog minder ergens op…

Uiteindelijk verder gespeurd op internet en toen vond ik een tutorial met touw en elektra tape, hiermee werden de hoorns ineens mega awesome. Mijn man, Gerwin had te veel Youtube gekeken en daar gezien dat ze bij een andere film een soort gips gebruikten om een hoofddeksel te vormen naar iemands hoofd. Dus zo geschiedde ik met een badmuts op en mijn hoofd werd omwikkeld met gips. En nee dat gaat er dan bijna niet meer af…. na wat sneetjes in het gips gelukkig wel.

Hierna heb ik een stof uitgezocht en deze gedrapeerd en vast gelijmd. Toen bleek dat de “helm” ondertussen niet meer op wilde :’) na ruimte te maken bij de oren was ook dat opgelost en was ik bijna ready to go. Mijn hoofddeksel was nu zo gaaf dat ik niet meer met een zwart shirt weg kon komen vond ik. De resten van de stof heb ik met schuim verstevigd om zo een kraag te maken en er kon nog net een kleine cape uit. Het mag duidelijk zijn dat een simpel idee dus flink uit de hand was geĆ«scaleerd… tja je kan ook niet anders verwachten met mij :)

Ook de uiteindelijke foto’s zijn lekker over de top. Rookmachine, gels, textures en een beetje photoshop plastic fantastic magie. Al met al vond ik het een fijn creatief proces :)

De photoprops hadden me aardig wat tijd gekost, dus ik besloot deze ook maar te dragen naar een Halloween feest in JKC Nirwana Dronten. En hier werd ik zomaar beste vrouwelijke Halloween outfit, dan was het het harde werk toch weer extra waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.