Warning: fopen(/home/jennifer/www/wp-content/plugins/woocommerce/woocommerce.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/jennifer/www/wp-includes/functions.php on line 6111
Foto op stof - Jennifer Sauer.nl Skip to main content
Rok van foto op stof

Foto op stof

Als je graag foto’s maakt is een normale afdruk in een fotolijstje al snel niet meer genoeg. Mijn zeer gewaardeerde foto van het Oostenrijks bos was daarom toe aan een experiment.

Naast foto’s maken naai ik ook graag kleding bij Kledingatelier Joke Wignand. De combinatie was al snel gemaakt toen ik erachter kwam dat je voor een redelijke prijs eigen foto’s op stof af kan laten drukken. Eerste heb ik staaltjes besteld zodat ik een stof kon kiezen die past bij wat ik wilde maken. Een klassieke jaren 50 circle skirt leek me een tof maar vooral ook simpel model om mee te beginnen.

Nadat ik het aantal meters benodigde stof had berekend ben ik op de computer de foto klaar gaan maken. Uiteindelijk heb ik de foto 2x laten afdrukken op in totaal 4 meter stoflengte. Hierbij heb ik een ruime marge aangehouden zodat er met het patroon nog geschoven kon worden. Ik had namelijk geen idee hoe de stof er precies uit zou gaan zien.

10 werkdagen later werd ik verblijd door de postbode.

De stof werd geleverd op een enorme kartonnen rol, deze rolde ik natuurlijk direct uit om het resultaat te bekijken. De stof was van goede kwaliteit en de kleuren kwamen goed overeen met de originele foto.

Toen werd het natuurlijk heel spannend. Het patroon werd uit getekend, op de stof verdeeld en toen de schaar erin… Daarna natuurlijk nog uren doorhalen, naaien, rits en knoop aanzetten en wat allemaal niet meer om de perfecte rok te maken. Naar mijn mening is dit gelukt, oftewel experiment geslaagd!

4 gedachten over “Foto op stof

    1. Dag Bernice, Ik heb de stof besteld bij Passion Prints, maar er zijn meerdere leveranciers te vinden op het internet. Over de prijs kan ik niks meer zeggen dan dat ik deze redelijk vond. Het is een uniek product dat je naar je eigen hand kan zetten, de vraag is dan: wat vind je dat zelf waard? Verder variëren de prijzen van stoffen natuurlijk naarmate je een luxere stof kiest.
      Mocht je zelf stof willen gaan bedrukken is het belangrijk om beelden van hoge kwaliteit te gebruiken. De stof kan nog zo mooi zijn, maar in het beeld ligt ook een groot deel van de kwaliteit.

      Groet Jennifer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.