Categorieën
Outdoor

De Gerbrandytoren in IJsselstein

Als je IJsselstein zegt, dan gaat er bij de meeste wel een lampje branden. Om precies te zijn een kerstlampje aan een gigantische zendmast, de Gerbrandytoren. In december is deze straalpaal de grootste kerstboom van de wereld, deze hebben we allemaal wel een keer vanaf de snelweg gezien. Vlakbij deze toren mocht ik voor AP Support op opdracht bij Centric. En als je er dan toch iedere dag langs rijd, dan moet hij toch ook een keer op de foto.

De Gerbrandytoren, ook wel bekend als Zendmast Lopik, is een zendmast voor FM-radio- en televisie-uitzendingen. De toren werd op 17 januari 1961 in gebruik genomen en op 9 mei 1961 geopend door koningin Juliana.

AP Support is een consultancy- en detacheringsbedrijf in de financiële dienstverlening en momenteel ben ik werkzaam voor hen. Tot voor kort was ik op opdracht bij Centric, zij zijn een groot IT-bedrijf dat onder andere ook administratie voert voor een aantal BPF’s. Op mijn laatste werkdag daar, ben ik naar de Gerbrandytoren gelopen om hier een aantal beelden van te maken. Daarnaast is er ook een fotowedstrijd bij AP, daarom heb ik mijn scheurijzer ook gelijk op de foto gezet. Omdat ik de laatste tijd veel portretten heb gedaan, was dit een goede oefening om weer even op een andere manier bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.